Help, ik wil een foodtruck op mijn bruiloft!

Je gaat trouwen! Wauw, félicitations! Nu wil je een onvergetelijke bruiloft en lijkt een foodtruck een goed idee, maar wat zijn de mogelijkheden en waar let je op om een goede foodtruck of catering te boeken? Madame Laurine neemt je mee!

Wat is een foodtruck en wat zijn de verschillen?

Oui oui, een foodtruck is een klein restaurant of cateraar op wielen, vaak in een mooi opgeknapte of verbouwde bus. Omgebouwde busjes in alle formaten en diverse merken, die nog rijden en op locatie komen aanrollen om eten en/of drinken te bereiden en uit te serveren. Echt een aanrader om een speciale gelegenheid die extra touch te geven!

Om een keuze te maken voor een goede en passende foodtruck is er een aantal grote verschillen en een aantal (niet onbelangrijke!) praktische zaken waar je op wil letten. Voor alles geldt; hoe beter jij weet wat je wil, hoe beter je je keuze kunt maken.

 

bruiloft foodtruck groningen

Praktische zaken van een foodtruck

Narrow it down! Laten we het selectieproces makkelijker maken en beginnen met een aantal praktische zaken voor het kiezen van zo’n leuke rollende cateraar. Het aanbod is groot en zo maak je alvast een goede voorselectie;

 • Beschikbaarheid: zoals bij alles wat je moet regelen voor je bruiloft: “Is de datum nog beschikbaar?” Vaak staat die datum vast en ben je niet van plan te switchen dus een goed vertrekpunt om je selectie te beginnen. Mocht mijn foodtruck helaas niet meer beschikbaar zijn op jouw datum, stuur me alsnog een berichtje dan kan ik met je meedenken en je wellicht een andere foodtruck tippen passend bij jouw wensen. Wist je dat je de beschikbaarheid super makkelijk kunt checken bij Madame?
 • Locatie: ga voor een foodtruck uit de buurt. Hoewel ze goed kunnen rijden, wordt het aantal kilometers dat gereden moet worden vaak doorberekend en bovendien is lokaal wél zo sociaal 😉 (Daarom kom ik graag op de Noordelijke partijtjes in Groningen, Friesland en Drenthe.)
 • Aantal gasten dat bediend kan worden vanuit de foodtruck: hoeveel gasten nodig je uit en wat is een gemiddelde consumptie per gast? Een goede foodtruck kan je hier goed over informeren.
 • Budget: dit is natuurlijk afhankelijk van bovenstaande. Er is eigenlijk altijd sprake van een op maat gemaakte offerte.

 

Hier zie je een overzicht van alle praktische zaken voor de koffie foodtruck van Madame!

 

Hoe kies ik nu een foodtruck voor mijn bruiloft?

D’accord, je hebt een eerste praktische selectie gemaakt. Nu komt het aan op smaak. Allereerst het aanbod; wat wil je jouw gasten graag aanbieden? Eten, drinken of beiden? Hartig of zoet? Warm of koud? Zomaar wat verschillen. Goed om te weten is dat sommige foodtrucks kunnen switchen van aanbod en anderen een vast concept hanteren.

Heb je er al eens aan gedacht om hét taartmoment vanuit een foodtruck te (laten) serveren? Ik kan je vertellen dat koffie en een zoete verleiding het fantastisch doet op zo’n dag en ook een fantastische bruidstaart is mogelijk. Sneak peek van koffie & zoet van Madame Laurine 🤤?

 

foodtruck groningen bruiloft

 

Verschil in sfeer en aankleding is ook een belangrijk aspect. Misschien heb je een thema voor jullie dag en wil je dat de foodtruck daarbij matcht. Zo heb je oldtimers en nieuwe(re) foodtrucks en ook de sfeer, faciliteiten en afwerking verschilt enorm. Zelf zou ik letten op de volgende aspecten:

 • Sfeer. Plan je een bohemian bruiloft of heb je een black tie cocktail-theme in gedachten?
 • Ziet de foodtruck er verzorgd uit? Dit zegt veel over de kwaliteit en service wat je gasten zullen ervaren op jullie bruiloft.
 • Ken je de bestuurder en host van die dag persoonlijk? De host(s) kunnen echt het verschil maken op zo’n bijzondere dag.
 • Tot slot, kun je voorproeven voorafgaand aan onze bruiloft? Oui, cliché maar het kan lang niet overal, een terechte vraag dus!

 

Mijn koffie foodtruck is een groen-witte Volkswagen uit 1988 (Oui, une madame op leeftijd dus!) en super verzorgd, met een uitgebreid en aangekleed terras. Uiteraard past Madame Laurine fantastisch bij een Frans thema (tip!) maar ook bij een bohemian of festival touch, boeren bruiloft of gewoon een knallend feest, want ik kom altijd met mijn discobal! 😉

 

 foodtruck trouwerij groningen

 

Ik wil rollende koffie catering boeken!

Bien, je bent er uit en wil graag boeken! Je bent er bijna maar nog een laatste paar petit tips om mee te nemen bij het boeken van jouw foodtruck. Onderstaande punten vind je meestal terug in de algemene voorwaarden van een goede foodtruck, of kun je samen vooraf bespreken en vastleggen:

 • Verzekering: wordt er iets verzekerd? Stel je voor de foodtruck krijgt pech onderweg, de host van die dag is ziek of verzin het maar. Bespreek dit vooraf om dan al een passende oplossing te bedenken.
 • Aanbetaling: voor beide partijen is het wel zo helder wanneer er een goede opdrachtbevestiging is en een aanbetaling gedaan wordt. Madame Laurine werkt met een aanbetaling van 35% voor bruiloften.
 • Annulering: je verwacht het niet maar wat als jullie dag verplaatst moet worden?! Spreek dit vooraf door en weet wat je kunt verwachten 🙂

 

Hup en nu, gauw die foodtruck boeken voordat ‘ie bezet is! Ben je ook enthousiast geraakt over mijn koffie foodtruck of benieuwd naar de mogelijkheden? Contact me en we spreken samen jouw wensen door voor een onvergetelijke bruiloft, mét fantastische koffie, een smaakexplosie met een sweettable, een overvloed aan zoete lekkernijen, taart of broodjes.

A Bientot!
xx Madame Laurine

 

Helemaal zin in?

Bestel een borrelplank of huur onze koffie foodtruck

Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Boek gauw mij & mijn foodtruck voordat ‘ie bezet is!