C’est une fête, 5 jaar bestaan!

Vijf jaartjes jong, dus feest! Wat? Ja, 5 jaar.

De tijd vliegt en gaat echt sneller dan snel. Het waren 5 jaren met heel veel hoogtepunten gehad, maar laten we eerlijk zijn, er waren ook momenten waarop het tegenzat en we struikelden. Ja, dat hoort nou eenmaal bij het ondernemerschap en het leven.

Maar hoe begon het eigenlijk allemaal?

Een bedrijfje starten naast mijn kantoorbaan. Een kantoorbaan, was dat waar ik blij van werd? Ik had geen idee, je bent jong en je begint ergens aan. De hele dag op mijn kont zitten en rapporten schrijven werd in ieder geval niet mijn passie en ik moest de focus ergens anders op hebben. Goede ideeën ontstaan aan de keukentafel met familie & vrienden, een glas wijn en wellicht een sigaretje. Zo ook het idee van een soort van catering bedrijf met borrelplanken, dat moest het worden, want I LOVE borrelplanken! Zo gezegd, maar niet zomaar gedaan. Een bak enthousiasme en positiviteit helpen mee om Madame Laurine op poten te krijgen. Als ik iets doe, doe ik het goed en voor de volle 200 procent. De eerste stappen worden gezet. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel, website, logo, borrelplanken en een kleine verbouwing. We kunnen los en daar zijn de eerste klanten. Doodeng? Oui, natuuuuuuurlijk! Klanten komen terug, zijn enthousiast en er komen steeds meer nieuwe klanten. We hobbelen rustig door,  ome co(rona) komt nog om de hoek kijken, maar dit geeft Madame juist heel veel kansen en mogelijkheden.

Plotseling doet zich er een hele verdrietige dag voor. De grootste hulp binnen Madame, mijn mama, overlijdt in november 2022 heel plotseling en de wereld staat op zijn kop. We sluiten voor een paar maanden, weten echt even niet meer hoe alles verder moet.

“Misschien stoppen? Of juist volle vaart vooruit? Want het leven is soms te kort.”

Bon, er is eigenlijk maar 1 optie die bij mij past. Volle vaart vooruit want we bruisen uiteindelijk weer van de ideeën. Opeens kwam daar mijn groene vriend, de VW T3. Een lang gekoesterde droom werd werkelijkheid. Een eigen oldtimerbusje. Te gebruiken voor kamperen, maar misschien ook wel te gebruiken als foodtruck. Hoe werkt dat eigenlijk allemaal met koffie zetten op locatie? Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Een schot in de roos! Dan is daar ook het moment om mijn baan op te zeggen en volledige focus te hebben op Madame. Zonder vriendlief was dit natuurlijk nooit gelukt, nog steeds Merci Chris! We maken ontzettend veel koffies, laten de borrelhapjes rollen en nemen altijd een grote glimlach met ons mee.

Als ik terugkijk op deze 5 jaar hebben we veel mensen blij gemaakt, ontzorgd en veel tuinen omgebouwd tot kleine festival terreintjes. Heb ik mijn eigen pop-up restaurant gebouwd en zijn we getuige geweest van prachtige bruiloften en jubilea feesten. Er zijn mooie vriendschappen ontstaan met collega’s en het netwerk van Madame is groot geworden. Een heel fijn netwerk waar je op terug kan vallen als je soms even struikelt of juist als je iets te vieren hebt.

Hoe ziet de toekomst eruit?

De komende 5 jaar? We zien wel wat het ons brengt. Ik kijk niet ver vooruit en ben vooral heel blij met wat er nu allemaal staat. Maar één ding geldt wel; Als je dromen je niet bang maken, zijn ze niet groot genoeg. Dus let’s GO! Tot slot. Een hele grote MERCI voor iedereen die Madame laat groeien en er voor zorgt dat dromen uit kunnen komen.

 

A Bientot!
xx Madame Laurine

 

 

 

 

Helemaal zin in?

Bestel een borrelplank of huur onze koffie foodtruck

Kan ik je helpen?